Fiskalni savet: Bregzit nam neće nametnuti štednju

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov ocenio je da izlazak Britanije iz EU neće dovesti do toga da Srbija mora da sprovodi dodatne mere štednje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

18:21

Fiskalni savet: Bregzit nam neće nametnuti štednju
Foto: Tanjug, arhiva

On međutim, ne spori da bi Bregzit mogao da dovede do blage recesije u EU, koja bi, u "crnom scenariju", mogla negativno da se odrazi na privredni rast Srbije.

"Ovo što smo videli je reakcija na tržištima u Evropi koja se oseća i u Srbiji. Ne mora da ima uticaj dugoročni, ali u nekom crnom scenariju to bi moglo da izazove neku blažu recesiju u EU, i koji bi negativno mogao da se odrazi na naš privredni rast", kazao je Altiparmakov za TV N1.

Prema njegovim rečima, još je rano da se o tome priča.

"Ako to ne bi bila ozbiljna recesija, ne bi zahtevala dodatne mere štednje. Bilo bi dovoljno istrajati u merama dogovorenim sa MMF-om, završiti reforme javnih preduzeća, dovesti redu lokalne samouprave, i ostalo što je planirano aranžmanom sa MMF-om u sledeće dve godine", kaže Altiparmakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: