Nestle iznenadio - srušena tradicija duga 94 god.

Za sve poznavaoce odnosa u švajcarskoj kompaniji Nestle, izbor novog generalnog direktora je pravo iznenađenje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

09:36

Nestle iznenadio - srušena tradicija duga 94 god.
Foto: Tanjug/AP

Za novog izvršnog direktora imenovan je Ulf Mark Šnajder, dosadašnji čelnik nemačke kompanije Fresenius SE, što je prekinulo tradiciju dugu 94 godine, da se za direktora bira neko iz kompanije.

Naime, u svojoj 150 godina dugoj istoriji Nestle nije imao čelnog čoveka izvan kompanije od 1922. godine kada je kormilo preuzeo bankar Luis Daples nakon što mu je propala banka.

Ulf Mark Šnajder će novu poziciju preuzeti od prvog januara 2017. godine i predložen za člana UO, a sadašnji izvršni direktor prehrambenog diva, Pol Balke, odlazi na dužnost predsednika kompanije.

Upravni odbor je izrazio nameru i da u potpunosti integriše podružnice Nestlé Health Science S.A. i Nestlé Skin Health S.A. u Nestlé organizaciju, koja će direktno odgovarati novom direktoru od početka naredne godine.

Pol Balke je postavljen za generalnog direktora i člana UO u aprilu 2008. godine. Tokom njegovog uspešnog upravljanja kompanijom u proteklih više od osam godina, Nestlé je uspeo da postigne razvoj koji je nadmašio industriju i napravio dalje korake na putu da postane vodeća svetska kompanija za ishranu, zdravlje i zdrav život („Nutrition, Health and Wellness“).

„Veoma sam počastvovan i uzbuđen što sam dobio priliku da se pridružim kompaniji Nestlé. Brinući za zdravlje i dobrobit potrošača širom sveta“, rekao je Ulf Mark Šnajder.

Balke će na poziciji predsednika UO zameniti Pitera Brebek-Letmatea, koji je za kompaniju Nestlé radio u proteklih 50 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: