"Evo koliko nam je važan NBG" FOTO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Grad Beograd uložiti nešto manje od tri milijarde dinara u radove na Novom Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

18:30

Foto: Grad Beograd

Vesić je obišao radove na asfaltiranju trotoarske i biciklističke staze u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu, na potezu od kružnog toka u Vojvođanskoj ulici do okretnice tramvaja na Savskom nasipu.

Radove koje izvodi JKP „Beograd-put” podrazumevaju izgradnju staza i trotara u ukupnoj dužini od 1.200 metara, semaforizaciju pešačkih prelaza u zoni autobuskih stanica i postavljanje novih ivičnjaka, istakao je gradski menadžer.

“Ovo je jedan od poslova koje smo uradili u saradnji i na inicijativu građana Novog Beograda čime nastavljamo da ulažemo u ovaj deo grada. Ove godine ta ulaganja će iznositi 2,8 milijardi dinara od ukupnog budžeta Direkcije za građevinsko zemljište koji iznosi 12 milijardi, što jasno govori koliko nam je Novi Beograd važan”, kazao je Vesić.
Foto: Grad Beograd
“Radimo nekoliko velikih infrastrukturnih projekata poput Autobuske stanice, pristupne saobraćajnice sa Tošinog bunara do Mosta na Adi, na uglu Bulevara umetnosti radi se denivelisanje i prolaz za automobile, nekoliko reni bunara, kanalizaciono-crpna stanica „Gazela”, što sve govori da će ova opština biti mesto sa najviše infrastrukturnih radova”, rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da je grad nedavno završio proširenje Tošinog bunara, čime je takođe rešen jedan od većih saobraćajnih problema u ovom delu grada.

“U naredne dve godine povećaćemo i broj parkinga u novobeogradskim blokovima za 2.800 novih mesta i uz sve prethodno nabrojane projekte mislim da ćemo zaista ovu opštinu učiniti boljim mestom za život”, kazao je Vesić.
Foto: Grad Beograd
Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović istakao je da se u ovom trenutku radovi na proširenju parking mesta obavljaju na više lokacija, među kojima su Bulevar Zorana Đinđića, Vukasovićeva i Nehruova ulica.

“U Bulevaru Zorana Đinđića imaćemo novih hiljadu parking mesta, u Dušana Vukasovića i Nehruovoj oko 130 mesta i to je samo deo naših aktivnosti na Novom Beogradu. Zajedno sa JKP „Parking servis” napravljena je analiza devastiranih lokacija koje mogu dobiti novu namenu i njihovim pretvaranjem u parking mesta znatno ćemo ublažiti taj problem na teritoriji ove opštine”, ukazao je Rafailović.
Foto: Grad Beograd
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: