Bez razlike - kafedžije zakidaju Srbiju svuda isto

U kontroli ugostiteljskih objekata koju su poreski inspektori sproveli po Srbiji tokom vikenda, u 21 od 26 proverenih lokala utvrđene su nepravilnosti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.06.2016.

16:05

Bez razlike - kafedžije zakidaju Srbiju svuda isto
Foto: Thinkstock

Zabeležene nepravilnosti odnos ese na neizdavanje fiskalnih računa ili neprijavljivanje radnika.

Protiv obveznika kod kojih je utvrđeno da ne poštuju propise biće pokrenuti prekršajni postupci i izrečena mera privremenog zatvaranja objekta, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Poreznici su tokom vikenda kontrolisali ugostitelje u 10 gradova, nepravilnosti su utvrđene u oko 80 odsto slučajeva.

Inspektori su, kako je navedeno, proveravali evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i radno-pravni status angažovanih radnika u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Priboju, Prijepolju, Gornjem Milanovcu i Požegi.

Nepravilnosti su utvrđene u svih šest kontrola na teritoriji Niša, kao i u sva tri kontrolisana ugostiteljska objekta u Pančevu.

U Beogradu je utvrđeno da promet nepravilno evidentira pet od šest kontrolisanih ugostitelja. Zbog istih nepravilnosti u poslovanju privremeno će biti zatvorena i dva ugostiteljska objekta u Priboju, kao i po jedan u Aranđelovcu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Požegi i Novom Sadu.

Poreska uprava će, poručuju, u narednom periodu nastaviti redovne i pojačati vanredne kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja izbegavanja plaćanja javnih prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: