Pošta i poštari izmireni, ne zna se šta su dobili

Samostalni sindikat poštanskih radnika Javnog preduzeća Pošta Srbije odlučio je da prekine štrajk koji je počeo prošle sedmice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.06.2016.

15:28

Pošta i poštari izmireni, ne zna se šta su dobili
Foto: Pošta Srbije

Odluka o prekidu štrajka je doneta nakon samo jednog održnog sastanka Odbora za mirenje kojim je predsedavao miritelj iz Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, objavljeno je na sajtu Agencije.

Sindikat je počeo štrajk sa minimumom procesa rada 21. juna sa zahtevima za povećanje i isplatu zarada iz dobiti, promenu radno pravnog statusa pojedinih zaposlenih, obezbeđivanje optimalnog broja poštara, rešavanje stambenih potreba i ukidanje pojedinih radnih mesta.

Već sledećeg dana Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula postupak rešavanja kolektivnog radnog spora mirnim putem, imajući u vidu da je delatnost navedenog preduzeća od javnog interesa.

U informaciji objavljenoj na sajtu Agencije navodi se da su Odbor za mirenje, kojim je predsedavao miritelj Agencije, činili predstavnici sindikata i poslovodstva.

Odbor je razmatrao sva sporna pitanja i nakon samo jednog održanog sastanka, Sindikat je doneo odluku o istupanju iz štrajka i otkazivanju ranije zakazanog javnog okupljanja.

Agencija ističe da je ovo primer dobre prakse, koji pokazuje brojne prednosti instituta mirnog rešavanja kolektivnog radnog spora pred Agencijom, a pre svega uštedu vremena i novca, imajući u vidu da je postupak besplatan za sve učesnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: