Kovačević ipak pristao - "audiji" za terence

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije ipak je odobrio prodaju dva luksuzna “audija A6”, čija kupovina je bila povod za smenu prethodnog direktora EPS-a.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

14:48

Kovačević ipak pristao -
Foto: Gettyimages, ilustracija

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, takvu odluku doneo je NO na predlog Milorada Grčića, vršioca dužnosti direktora EPS-a.

Pre mesec dana, odluka NO je bila drugačija, a prvi čovek Uprave EPS-a Branko Kovačević izjavio je da je bio protiv toga da se dva skupocena automobila prodaju, jer bi to bila dodatna šteta, s obzirom na to da bi se izgubilo na razlici u ceni.

EPS u današnjem saopštenju navodi da dva nova “audija” nisu bila u skladu sapreporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, kao ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

“EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva audija iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju”, rekao je Grčić, a navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Grčić je rekao da nije bilo pošteno da neko vozi skupocene “audije” dok radnici na terenu nemaju čime da obavljaju svoj posao. “Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put”.

Prema predlogu Grčića, na redu je standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, a uvedeno je i ograničenje u kubikaži automobila.

EPS je već počeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. Novac od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila. U narednih godinu dana planirano je da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: