"Hitno, koliko su oštećeni Nemci na Koridoru 10"

Ministarstvo saobraćaja iniciralo je sastanak sa ministarstvom policije i Auto moto savezom Srbije zbog prijava građana o pojavi "fantomskih šlep službi".

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

13:33

Foto: Thinkstock

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da su inspekcije stalno na terenu i da se očekuju informacije o tome koji je broj građana iz Nemačke oštećen.

Ona je rekla da je najbitnije da se vidi šta mi kao država možemo da uradimo da bi se taj problem rešio.

"Nismo ni prva ni poslednja država gde se takva situacija dešava ali je neophodno da se to predupredi jer je bitno da imamo što veći protok autopmobila" rekla je Mihajlović.

Mihajlović je podsetila da je prošle godine Koridorom 10 kroz Srbiju prošlo 2 miliona automobila više, dodavši da je nama u interesu da ih bude što više i da ovakve situacije nikome ne prijaju.

"Kada uporedite odlazak u Grčku kroz Srbiju koridorom 10 ili kroz Bugarsku i Rumuniju Koridorom 4, u drugom slučaj to je 100km duže i tri puta skuplje u oba pravca zbog čega je naša zemlja pogodan pravac za prolaz", objasnila je Mihajlović.

Ona je izrazila nadu da se ovakve situacije više neće dešavati kada budemo imali video nadzor na putu.

Podsetimo, nemački auto-moto savez preporio je izbegavanje Koridora 10, zbog lažnih šlep-službi, što bi moglo da košta Srbiju nekoliko stotina miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: