Mihajlović Stamatoviću: Dug je put do gondole

Vlada Srbije dala je saglasnost da se proglasi javni interes nad zemljištem iznad koga će se graditi gondola na Zlatiboru, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

12:54

Mihajlović Stamatoviću: Dug je put do gondole
Foto: Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da to nije dozvola za izgradnju gondole već samo jedan od koraka u tom procesu dodavši da se još uvek čeka idejni projekat za taj objekat.

Prema njenim rečima neophodno je da se sakupi puno dokumentacije da bi se došlo do lokacijske i građevinske dozvole i mora postojati pravo na zemljište koje je jednim delom u sporu.

Za prethodnih najmanje šest meseci, a možda i duže nismo bili u mogućnosti da vidimo bilo kakav dokument - bilo da je to studija izvodljivosti, idejni projekat ili projekat godole, rekla je Mihajlović i dodala da su informisani samo preko medija da se kupuje oprema.

"Potrebno je da vidimo bilo kakav dokument, jer je gondola izuzetno kompleksan infrastrukturni projekat, zato što imamo zakon o žičarama i zato što je najvažnija bezbednost ljudi koji će se prevoziti", istakla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

S obzirom da nema idejnog projekta, ne možemo da znamo da li će izdavanje građevinske dozvole biti u nadležnosti ministarstva ili Čajetine, dodala je Mihajlović.

Upitana da prokomentariše izjavu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića u kojoj hvali odluku vlade, Mihajlović je rekla da Stamatović ne treba da hvali nikoga već da treba da radi po zakonu.

Javni inetres se proglašava na osnovu plana koji postoji o izgradnji gondole i proglasio bi se i pre šest meseci i pre godinu dana i to nema nikakve veze sa predhodnom situacijom koja se dešavala oko samog zemljišta, kazala je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: