"Jug Srbije nije samo paradajz i jeftini radnici"

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je na Biznis forumu juga Srbije da taj deo Srbije ima šta da ponudi, a pre svega poljoprivredne proizvode.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 26.06.2016.

11:54

(Foto: Thinkstock.com)

Perišić je istakao da forum predstavlja odličnu priliku za predstavljanje potencijala juga Srbije.

"Jug Srbije ima šta da ponudi. Nisu to samo jeftina radna snaga, maline i paradajz. Ne možemo da razgovaramo o fabrikama aviona i svemirskom programu, ali možemo da razgovaramo o berzi poljoprivrednih proizvoda", naglasio je Perišić.

On je kazao da grad Niš kao univerzitetski centar predstavlja rezervoar kvalifikovane i dobre radne snage.

"Niš je raskrsnica drumskih i železničkih puteva, a uz to je grad koji ima međunarodni aerodrom", kaže on.

Brzina kojom smo izlazili u susret investitorima u sređivanju potrebne dokumentacije može mu dati prednost u odnosu na druga mesta", kazao je Perišić.

Direktor Evropske investicione banke (EBRD) Daniel Berg je ovom prilikom istakao da Niš ima veoma važnu ulogu u tranzitu između zapada i istoka Srbije, kao i na čitavom Balkanu.

"Zbog odluke Britanaca da izađu iz Erospke unije danas je možda nezahvalno pričati o evrointegracijama, ali smatram da grad Niš svoju budućnost i razvoj treba da zasniva baš na tom konceptu", istakao je Berg.

On je dodao da veruje da će, po okončanju izbornog procesa u Srbiji, Niš biti dobro pozicioniran i da će nastaviti saradnju, kako sa EBRD, tako i sa drugim institucijama.

"EBRD radi na projektima koji povezuju železnice i puteve, kao i projekte za Elektroprivredu Srbije. Postoje i brojni projekti koji se tiču lokalne samouprave i podsticaja male privrede", rekao je Berg.

Biznis forum juga Srbije održan je u zgradi Univerziteta u Niša, a organizovao ga je Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF). Teme su bile potencijali za privredni razvoj juga Srbije, konkurentnosti regiona na međunarodnom tržištu i finansiranje i razvoj lokalnih samouprava.

Više od 180 privrednika, predsednika opština, ustanova i institucija imalo je priliku da poslušaju izlaganja istaknutih ekonomskih stručnjaka, ; ali i da ; organizuju međusobne sastanke i dogovore novu poslovnu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: