Dobrovoljno iz Fijata - najbolja opcija za sve

Dobrovoljni odlazak iz Fijata u Kragujevcu je najbolja odluka za sve, dogovoreno je na sastanku predstavnika sindikata i premijera Aleksandra Vučića.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.06.2016.

13:43

Dobrovoljno iz Fijata - najbolja opcija za sve
(Foto: Getty images)

Kompanija Fijat Srbija i predstavnici sindikata postigli su dogovor, nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da je odluka o prijavama za dobrovoljni odlazak iz firme u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i kompanije Fijat.

"U proteklih nekoliko dana održani su temeljni pregovori između predstavnika sindikata i predstavnika kompanije o prijavama za dobrovoljni odlazak iz kompanije. Taj dogovor je postignut i zaposleni koji se odluče da dobrovoljno napuste kompaniju dobiće prilagođene nadoknade", rekao je predstavnik sindikata Zoran Marković.

Kako se navodi u saopštenju kompanije Fijat Srbija, on je rekao da je dogovoreni paket veći je od zakonskog minimuma i obezbediće dodatne pogodnosti koje prevazilaze zakonom propisane uslove.

"Ova vrsta dobrovoljnog odlaska ima za cilj da uspostavi pravi obim organizacije kako bi se ista prilagodila zahtevima tržišta", rekao je marković.

Iz kompanije Fijat poručuju da se trudi da izađe u susret zaposlenima, i nameravaju da ponudi najbolje uslove zaposlenima koji se odluče da iskoriste socijalni program.

"Tokom pregovora o uslovima za dobrovoljni odlazak, Vlada Srbije doprinela je pronalaženju rešenja za nastalu situaciju, s obzirom da je u interesu svih strana da fabrika nastavi sa operativnim aktivnostima osiguravajući kontinuitet u poslovanju", navodi se u saopštenju Fijata.

Ukupna potražnja za modelom Fijat 500L je stabilna, dok su predviđanja da će volumeni ostati na istom nivou u narednih nekoliko godina, učvršćujući poziciju i ostvarene rezultate. Reorganizacija neće uticati na kontinuitet u poslovanju, dobre performanse kompanije, kao i na nivo volumena i konsolidovano liderstvo u izvozu kompanije FCA Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: