Iznad Atlantika, uz filmove i muziku

Uz filmove, muziku, razgovor i odmor putnici na prvom direktnom letu iz Beograda za Njujork avionom Er Srbije preleteli su Atlantik.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2016.

16:47

Iznad Atlantika, uz filmove i muziku
Foto: Tanjug

Trenutno se nalaze nad teritorijom Kanade, javlja izveštač Tanjuga, direktno iz aviona "Nikola Tesla", koji je poleteo jutros oko 8.00 sati.

Tanjugov reporter javio je ovu vest uz pomoć WiFly usluge koju pruža Er Srbija, interneta koji je dostupan putnicima tokom celog leta.

Letelica Erbas A330 na njurorški aerodrom JFK, trebalo bi da sleti oko 11.30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 17.30 po srpskom, a kako je planirano, avionu će biti priredjen doček uz vodene topove.

Put Njujorka, prvi put nakon 24 godine, krenulo je više od 250 putnika, a neki od njih su uoči poletanja poručili da su veoma zadovoljni što uvodjenjem direktnog leta do SAD-a, što će im skratiti putovanja, jer neće biti presedanja kao do sada.

Medju putnicima na ovom letu nalaze se i naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, glumica Nataša Tapusković, operska pevačica Jadranka Jovanović, bivši poslanik Zoran Babić, stric najboljeg svetskog tenisera Novaka Djokovića, Goran Djoković...

Stanković je u izjavi novinarima koji prate let, rekao da da mu je čast što leti za Njujork prvim direktnim letom, dodajući da je će uspostavljanje nove linije mnogo značiti.

"Ponosan sam što mogu da budem na ovom letu, avionom Nikola Tesla, koji će sigurno otvoriti jednu veliku priču izmedju Srbije i Amerike", rekao je Stanković i dodao da je veoma važno da se posle 24 godine uspostavlja direktna linija.

"Kada krenete iz Beorgada, pa preko Frankfurta, to se oduži, sada imamo let od kuće i ja sam mnogo ponosan na to", rekao je Stanković.

Njegove utiske deli i Goran Djoković navodeći da je "fenomenalan osećaj" ići direktno za Njujork.

"Planiramo već i za US Open i već uživamo u budućem doživljaju da idemo direktno za SAD", rekao je Doković i dodao da postoji mnogo veće interesovanje za Srbiju, što će, kaže, mnogo značitti za privredu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: