Nemci brane: Ne Koridorom 10, čekaju prevaranti

Nemački auto-moto savez preporučuje izbegavanje Koridora 10, zbog lažnih šlep-službi, a to bi moglo da nas košta nekoliko stotina miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

13:52

Nemci brane: Ne Koridorom 10, čekaju prevaranti
Foto: Thinkstock

Nekada su vozači Srbije imali druga na drumu - sada gusare. Na putnike u nevolji kojima je otkazalo prevozno sredstvo ili su imali udes vrebaju lažne šlep-službe koje “dodaju so na ranu”, pišu Večernje novosti.

Situacija je toliko alarmantna da je najveći evropski automobilski klub - Auto-moto savez Nemačke (ADAC) koji ima 20 miliona članova, upozorio na svojoj zvaničnoj veb-stranici da im kroz Srbiju prete lažne šlep-službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri! Zbog toga ADAC u sledećoj fazi preporučuje izbegavanje Koridora 10.

Prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC-a i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac. Kako je navedeno u saopštenju, u slučaju nezgode na putu, posebno bi trebalo da budu obazrivi turisti u Mađarskoj i Srbiji. ADAC samo u severnoj Italiji i na hrvatskom poluostrvu Istra ima angažovana svoja vozila i svoje osoblje sa obeležjem kluba. Nemački auto-klub je ponovo obavestio sve svoje članove da je jedini njihov zvanični partner kod nas Auto-moto savez Srbije.

Naravno, Auto-moto savez Srbije, koji danonoćno dežura na našim putevima, već je upoznat sa situacijom i čini sve što je u njihovoj moći da ovaj problem reši.

“AMSS godinu dana unazad upozorava na ovaj problem. U cilju zaštite, ne samo onih koji su članovi, već i svih motorizovanih građana iz Srbije i inostranstva, činimo veliki napor da suzbijemo lažno predstavljanje pojedinaca koji nude usluge pomoći na putu. Obmanjujući građane partnerskim logotipima, pa i logotipima AMSS, koje nezakonito postavljaju na svoja vozila, prevaranti su prouzrokovali brojne probleme. Sem toga, preporuka ADAC-a za obilaženje Srbije, mogla bi da izazove gubitke od nekoliko stotina miliona evra, koje država naplaćuje za akcize za gorivo, putarinu kroz Srbiju i ostale troškove”, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

AMSS je već sproveo opsežnu akciju uklanjanja lažnih šlep-službi sa puteva Srbije uz podršku pravosudnih organa, kako bi na pravi način zaštitio sve one koji se nađu u situaciji da im je potrebna pomoć. AMSS je pozvao nadležne organe, a prvenstveno MUP, JP “Putevi Srbije” i Poresku upravu da se uključe u ovaj problem kako bi suzbili prevare na glavnim putevima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: