Mihajlovićeva i drugi poznati lete za Njujork

Uspostavljanje linije za Njujork je nova prilika i za razvijanje još boljih ekonomskih odnosa Srbije i SAD, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2016.

09:55

Mihajlovićeva i drugi poznati lete za Njujork
Foto: Tanjug

Ona predvodi delegaciju Srbije na prvom letu za SAD.

"Srbija je jedina u regionu uspela da ispuni sve uslove za direktan let za SAD što je pokazatelj kako radi Vlada Srbije i dokaz političke stabilnosti naše zemlje", kaže Mihajlovićeva.

Ona je podsetila, kako se navodi u saopštenju, da je u maju prošle godine potpisala sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i SAD koji je omogućio direktnu avio-liniju za Njujork.

Potpredsednica Vlade će govoriti na velikom prijemu koji će povodom prvog leta za SAD biti priređen u Linkoln centru u Njujorku, a planirano je i da tokom posete obiđe pravoslavnu crkvu Svetog Save na Menehtnu, koja je na Uskrs izgorela u požaru.

Zajedno sa potpredsednicom Vlade na prvom letu za SAD su predstavnici medija, gradonačelnik Beograda i predsednik UO "Er Srbija" Siniša Mali, savetnica premijera Srbije Suzana Vasiljević, čelnici "Er Srbija" i "Etihada" Dane Kondić i Džejms Hogan, privrednici i javne ličnosti iz Srbije.

Pre polaska aviona na Aerodomu Nikola Tesla organizovana je i posebna svečanost povodom prvog direktnog leta iz Beograda za Njujork kojoj su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: