Švajcarci zadovoljni: Srbija i BG pravi izbor

Švajcarska softverska agencija Namics ostvarila je promet u 2015. godini od preko 56 miliona evra, a kako kažu, srpsko tržište je opravdalo očekivanja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2016.

13:33

Švajcarci zadovoljni: Srbija i BG pravi izbor
Foto: Namics

Otvaranje kancelarije u Beogradu i nova radna mesta za softverske inženjere u Srbiji i nagrada za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju, u čijem razvoju su učestvovali i srpski stručnjaci, zabeleženi su među poslovnim rezultatima švajcarske softverske agencije Namics za 2015. godinu.

Namics je objavio rezultate o poslovanju tokom 2015, sa posebnim osvrtom na poslovanje u Srbiji u prvoj polovini 2016. godine.

U Švajcarskoj se održao na poziciji vodeće softverske kompanije. Značajan doprinos dalo je i nemačko tržište, na kom je Namics proširio svoje poslovanje i zabeležio rast od 6,5%.

Zabeleženo je i da je Namics, za šest meseci rada u Beogradu, ojačao tim za oko 30 visokokvalifikovanih stručnjaka u oblasti softverskog inženjeringa, što je u skladu sa strategijom predstavljenom u decembru 2015. godine – radna mesta za 50 inženjera u periodu do dve godine.

„Softverski inženjeri iz Srbije su pokazali da su njihovo znanje i kvalitet bez premca i da nismo pogrešili kada smo donosili odluku o tome gde će biti otvorena nova kancelarija Namicsa u Evropi. Za samo nekoliko meseci, srpski softverski inženjeri su se u potpunosti integrisali u internacionalne projektne timove i počeli da rade rame uz rame sa svojim kolegama iz Nemačke i Švajcarske”, izjavila je Ketrin Simon, direktorka Namics kancelarije u Beogradu.

Ambasador Švajcarske u Beogradu, Žan Danijel Ruh, istakao je da je tržište u Srbiji opravdalo očekivanja zbog kojih mu je Namics ukazao poverenje i odabrao Beograd za otvaranje prve kancelarije van Nemačke i Švajcarske.

„Švajcarski investitori već dugo vide Srbiju kao dobru privrednu destinaciju, a siguran sam da će ih ovi rezultati dodatno privući da dođu upravo ovde. Srpski inženjeri su pokazali ozbiljnost u pristupu poslu, a saradnja sa kolegama iz inostranstva donela im je i međunarodnu prepoznatljivost”, rekao je Ruh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: