Zastava oružje-okosnica odbrambene industrije FOTO

"Želimo da Zastava oružje bude okosnica odbrambene industrije", poručio je ministar odbrane Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

18:42

Zastava oružje-okosnica odbrambene industrije FOTO
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas tokom posete fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu da je cilj Ministarstva i Vlade Srbije da se poslovanje te fabrike, "koje je do sada bilo ispod njenih mogućnosti", u narednom periodu podigne na viši nivo.

"Želimo da kragujevačka 'Zastava oružje' ponovo bude jedna od okosnica odbrambene industrije Srbije", poručio je Đorđević koji je razgovarao sa poslovodstvom i predstavnicima reprezentativnih sindikata o problemima i mogućnostima za njihovo prevazilaženje kao i o unapređenju rada fabrike.
Foto: Ministarstvo odbrane
Đorđević je naveo da je sa poslovodstvom fabrike dogovoreno da se u narednom periodu reši konverzija dugova, definiše plan investicija, obezbedi zapošljavanje novih radnika i reši statusa zaposlenih kojima nije uplaćivano penziono i socijalno osiguranje.

"Osim toga, razgovarali smo o unapređenju zaštite na radu, što ostaje jedna od najbitnijih stvari. Takođe smo predvideli da Ministarstvo odbrane i Vlada Srbije pomognu da se dugovi prema 'Zastavi oružju' uplate i da se taj novac stavi u funkciju razvoja fabrike", rekao je ministar.

Generalni direktor "Zastava oružje" Milojko Brzaković rekao je da je fabrika prošle godine razdužila kredite i dugove od preko četiri miliona evra i investirala 1,3 miliona evra u novu opremu, redovno izmirivala i plaćala poreze i doprinose i ostvarila dobit od 293 miliona dinara. "U ovom trenutku vrednost ugovora preostalih za realizaciju iznosi oko 70 miliona dolara. Imajući u vidu nasledstvo koje nas je opterećivalo iz prethodnog perioda, to su dobri rezultati", rekao je Brzaković.

Direktor je dodao da su fabrici, da bi mogla da konkuriše na svetskom tržištu, ipak potrebne investicije koje povećavaju produkciju, smanjuju troškove proizvodnje, stvaraju bolje uslove za rad i stabilnost koja daje bolje finansijske efekte.

"Planirali smo za ovu godinu investicije od pet miliona evra, od kojih smo već investirali skoro tri miliona, za dalje očekujemo pomoć države i vlade", rekao je generalni direktor "Zastava oružja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: