Srpski privrednici spremni za nemačke uvoznike

Predstavnici 43 srpske kompanije ove nedelje putuju u Dortmund u Nemačku na direktne razgovore sa potencijalnim nemačkim poslovnim partnerima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2016.

10:48

Srpski privrednici spremni za nemačke uvoznike
Foto: Thinkstock

Kako najavljuje Nemačko-srpsko privredno udruženje, događaj se organizuje u okviru projekta "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana".

Za učešće se prijavilo više od 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a ukupno 169 je dobilo poziv da prisustvuje.

"Interesovanje za ovaj događaj znatno je veće u odnosu na prethodnu godinu", navodi se u saopštenju i dodaje da će razgovorima u Dortmndu prisustvovati predstavnici 49 nemačkih kompanija.

Nemački privrednici najviše su zainteresovai za saradnju u oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom GIZ-a, Ministarstva za saradnju Nemačke, a u okviru zajedničke organizacije Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Projekat u Srbiji pomaže Privredna komora Srbije.

Nemačko-srpska privredna komora organizuje ovaj projekat drugu godinu za redom, sa ciljem da srpskim privrednicima pruži šansu da se predstave, uspostave nove kontakte i prošire svoje poslovanje i na nemačko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: