EPS i Simens grade TS: "Zvezda, Partizan - blizu"

JP Elektroprivreda Srbije i kompanija Simens potpisali su ugovor vredan 7,67 miliona evra, kojim se predviđa izgradnja trafostanice kod Autokomande u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.06.2016.

12:34

EPS i Simens grade TS:
Foto: Tanjug

Ugovor o izgradnji ovog elektroenergetskog objekta, koji bi trebalo da bude završen za dve godine, potpisali su v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger.

"Današnji ugovor označava početak izgradnje jedne od najvažnijih trafostanica u Beogradu i projekat koji godinama čeka na realizaciju. Nova trafostanica rasterećuje postojeću mrežu, i obezbeđuje sigurnije i bolje snabdevanje potrošača”", rekao je Grčić.

On je dodao da se njome osigurava deo grada gde su smeštene ambasade i dva najveća srpska fudbalska stadiona.

U blizini je, takođe, nova železnička stanica, a ovom trafostanicom stvaraju se uslovi za nastavak realizacije projekta Beograd na vodi”, rekao je Grčić dodajući da će nova trafostanica imati najmoderniju opremu.

Generalni direktor Simensa Udo Ajhlinger rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata EPS-a koji ima za cilj modernizaciju svih sistema, i dodao da će u naredne dve godine završiti ovaj a moguće je i da će se nastaviti s novim sličnim projektima.

"Drago mi je što možemo da doprinesemo društvu i da obezbedimo stabilnijiu i moderniju mrežu u Beogradu"”, rekao je Ajhlinger i šaljivo ukazao da je trafostanica blizu stadiona, i da će ta mreža biti modernizovana, “a svi volimo fudbal, bez obzira da li je Zvezdin ili Partizanov stadion”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: