MMF nas pozdravlja: Dobri rezultati Vlade Srbije

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima MMF Džejmsom Rufom i Daehangom Kimom u cilju priprema za reviziju aranžmana iz predostrožnosti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.05.2016.

11:37

MMF nas pozdravlja: Dobri rezultati Vlade Srbije
(Foto: Thinkstock.com)

Predstavnici delegacije MMF pozdravili su dobre rezultate Vlade Srbije u prva četiri meseca ove godine, na održanoj makroekonomskoj stabilnosti, a pre svega rezultate koji se tiču fiskalnog deficita koji je ispod nivoa planiranog, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom programu nove Vlade, a ostale teme razgovora bile su i reforma državne uprave, javnih preduzeća i rešavanje privatizacije 11 kompanija u restrukturiranju koje su određene kao subjekti od strateškog značaja sa posebnim osvrtom na RTB Bor, PEU Resavica i Pertohemiju.

Takođe, razgovaralao se i o teškim reformama koje predstoje i očekuju novu Vladu ali i obavezama koje nisu ispunjene u racionalizaciji javnog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: