Nišlije zbog Budvana čekaju akva-park

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković izjavio je da bi izgradnja akva-parka na lokaciji "Lozni kalem" na ulazu u Nišku banju trebalo da počne na jesen

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2016.

17:12

Nišlije zbog Budvana čekaju akva-park
(Foto: Thinkstock.com)

On je istakao da je investitor iz Crne Gore s kojim je u aprilu potpisan memorandum o gradnji i dalje ozbiljan u svojim namerama, ali da još nije preduzeo prve korake jer je zauzet završetkom akva-parka u Budvi.

"Vlasnik firme Akvatera solušns Sahret Hajdarpašić zamolio je za pauzu od mesec, dva kako bi završio akva-park u Budvi", rekao je Slavković na konferenciji za medije.

On je istakao da postoji interesovanje konzorcijuma domaćih firmi za gradnju kargo centra pored niškog aerodroma. Slavković je rekao da najave prethodne gradske vlasti da će austrijska kompanija "Ajmaks" graditi kargo centar u Nišu, predstavljaju priču bez ikakvog osnova.

"Prethodna gradska vlast je pune dve godine pričala o izgradnji kargo centra na 120 hektara zemljišta dobijenog od Vojske, a da pri tom nije pogledala plan i nije videla da to zemljište predstavlja javnu površinu na kojoj je zabranjena gradnja komercijalnih objekata", istakao je Slavković.

Prema njegovim rečima, međunarodni propisi koji se tiču rada aerodroma, određuju da oko aerodroma "Konstantin Veliki" mora ostati prazan prostor od 120 hektara.

"Planom generalne regulacije za gradnju kargo centra pored aerodroma određen je prostor od 26 hektara, što je dovoljno za tu namenu", kazao je Slavković.

Ugovor o izgradnji kargo centra na niškom aerodromu potpisali su još oktobra 2008. predstavnici austrijske firme "Ajmaks" i niškog aerodroma.

Prema prvobitnoj najavi, austrijska kompanija trebalo je da u gradnju kargo centra uloži 63 miliona evra i izgradi 136.000 kvadrata poslovnog prostora.

Sve do kraja 2012. godine bilo je najava iz lokalne vlasti da Austrijanci nisu odustali od investiranja i da će graditi ovaj kapitalni objekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: