Bespovratna pomoć preduzetnicima za opremu

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

10:18

Bespovratna pomoć preduzetnicima za opremu
Foto: Thinkstock

Za taj program ukupno je opredeljeno 542 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kroz ovaj program, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, koji nisu stariji od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo privrede sprovodi program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapredjenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: