Puštena u rad trafo stanica "Veliko gradište 3"

Na Srebrnom jezeru je puštena u rad trafo stanica "Veliko Gradište 3", koja će obezbediti bolje napajanje strujom i uslove za razvoj turizma.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

18:57

Puštena u rad trafo stanica
(Foto: Thinkstock.com)

U Velikom Gradištu je puštena u rad nova trafostanica 35/10 kV u koju je EPS investirao 95 miliona dinara.

"Trafostanica Veliko Gradište 3 je početak novog razvoja za Srebrno jezero i nekoliko opština. Građani i privreda tog kraja sada imaju bolju pouzdanost u isporuci električne energije. EPS će se boriti da se što pre obezbedi napajanje i druge obale jezera", rekao je v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić prilikom puštanja u rad trafostanice.

Grčić je istakao da je ta investicija potvrda namera EPS-a za unapređenje efikasnosti i podizanja kvaliteta distributivnih usluga i da su obezbeđeni svi preduslovi za privredni i turistički razvoj Srebrnog jezera.

"Ulaganjima u sve delove sistema od kopova preko elektrana do distributivnog sektora, EPS svakodnevno pokazuje da ima sigurnu budućnost. Samo modernizacijom naših kapaciteta možemo opstati i dalje biti najsigurniji energetski oslonac za građane i privredu Srbije", istakao je Grčić.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić je zahvalio EPS-u i istakao značaj elektroenergetske infrastrukture za razvoj turizma na Srebrnom jezeru.

"Nova trafostanica je okosnica za širenje turizma, prevashodno na 200 hektara na samoj obali Srebrnog jezera, gde će budući investitori imati priliku da grade nove hotele i nove sadržaje. Ovo je primer kako bi država trebalo, preko javnih preduzeća, da pomaže razvoju lokalnih samouprava - rekao je Milić.

Direktor ogranka ED Požarevac Dejan Savić rekao je da je izgradnja trafo stanice "Veliko Gradište 3" omogućila priključenje novoizgrađenog vodoizvorišta "Ostrovo".

"Izgradnja i rekonstrucija elektroenergetskih objekata, uz stalni rad na smanjenju gubitaka u distribuciji električne energije, predstavlja prioritet za zaposlene", rekao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: