Poslovne žene UAE daju donacije Zasavici

Delegacija poslovnih žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) posetila je Vrdnik i etno naselje "Vrdnička kula", kao i specijalni rezervat prirode Zasavica.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

15:04

Poslovne žene UAE daju donacije Zasavici
Foto: Vlada Srbije

Tako su se upoznale s turističkim potencijalima i mogućim oblicima saradnje, saopštila je Privredna komora Srbije

Preduzetnice iz Dubaija, koje su zainteresovane za saradnju u oblasti zdravstva, inovacija, IT tehnologija i zdravstvenog turizma, imale su priliku da upoznaju turistički potencijal Fruške Gore i Zasavice, kao i da uspostave kontakte sa predstavnicama poslovne zajednice Srbije.

Delegacija žena iz UAE je nakon prezentacije potencijala "Zasavice" odlučila da novčanim donacijama pomogne razvoj tog rezervata prirode, navodi se u saopštenju.

Obilasku Vrdnika prisustvovala je potpredsednica Vlade Srbije Zorane Mihajlović, koja je, kako je saopštilo njeno Ministartsvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure, istakla da je posetom poslovnih žena iz Dubaija otvoreno novo poglavlje u saradnji dve zemlje, a cilj je da ta saradnja bude unapređena u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, banjskim lečilištima, ali i u poljoprivredi i infrastrukturi.

"Povezivanjem preduzetnica iz Srbije i Emirata, koje su se dokazale kao liderke u svojim zemljama, otvaramo vrata za nove zajedničke projekte koji će se realizovati u našoj zemlji", rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnice Saveta poslovnih žena iz Dubaija tokom višednevne posete Srbiji učestvovale su i na poslovnom forumu preduzetnica iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je održan u Palati Srbije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: