Obradovićeve "audije" nema ko da vozi u EPS-u

Dva skupocena "audija", čija kupovina je bila povod za smenu bivšeg direktora EPS-a, ipak neće biti prodata, saznaje Politika iz izvora bliskih EPS-u.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

08:56

Obradovićeve
Foto: Gettyimages, ilustracija

Kako piše list, Nadzorni odbor EPS-a odbio je da dva "audija" vredna skoro 100.000 evra budu prodata, što je predložio v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić, kako bi za taj novac bila kupljena terenska vozila.

Predsednik Nadzornog odbora Branko Kovačević potvrdio je za list da nije podržao ideju o prodaji dva nova "audija".

“Šteta je već napravljena. Praviti dodatnu štetu njihovom prodajom po ceni nižoj najmanje 10 odsto bila bi dupla greška”, naveo je i dodao da je “dodvoravanje sindikatima” tako što bi se automobili prodali takođe neprimereno".

Problem je sada nastao, jer zbog ograničenja kubikaže u EPS-u, dva "audija" stoje, jer niko ne sme da ih vozi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smenio je direktora EPS-a Aleksandra Obradovića i kao povod za to naveo je upravo kupovinu dva "audija", navodeći da je to kap koja je prelila čašu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: