BG: Makenzijeva u 4 trake do Grčića Milenka

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će proširenje Makenzijeve ulice početi naredne godine, a vrednost investicije procenjuje se na oko 3,7 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

15:40

BG: Makenzijeva u 4 trake do Grčića Milenka
Foto: Thinkstock, ilustracija

Vesić je naveo da će Makenzijeva ulica na potezu Slavija - Žička do Ulice Grčića Milenka dobiti četiri trake do 2020, saopšteno je iz gradske uprave.

Vesić je za Blic rekao da će radovi biti podeljeni u četiri faze, u drugoj će na udaru biti uglavnom objekti u kojima se nalaze zanatlije, dva kvarta na potezu od Ulice Borislava Pekića do Sokolske, između Slavije i Gradića Pejtona, a više kuća biće iseljeno tokom poslednje faze, u Žičkoj ulici od Bregalničke do Jovana Rajića.

"Ove godine je planirana izrada projekta za prvu deonicu od Slavije do Katanićeve dugu 355 metara. Planirano je proširenje kolovoza na 12 metara, što je dovoljno za četiri trake i trotoare sa obe strane", rekao je gradski menadžer.

Plan za proširenje ove saobraćajnice datira još od 2004, da bi godinu dana kasnije počela eksproprijacija objekta, podsetio je i dodao je ostalo još nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, pa su podneti zahteva za eksproprijaciju na parcelama na kojima se nalazi 85 objekata.

Vlasnici lokala uz Makenzijevu imaju različita mišljenja povodom rekonstrukcije ulice, a ideja o proširenju stara je više od 100 godina.

"Još 1911. izvesni Jurišić iz Beogradske opštine je dolazio u Društvo za ulepšavanje Vračara sa idejom da se ulica poploča, a predsednik Društva mu je rekao, sačekajte prvo da se proširi ulica pa ćemo onda da stavimo ploče”, prepričao je anegdotu Vesić.

Vrednost prve faze radova je oko 600.000 evra i ta deonica je najjeftinija. Druga će biti od Katanićeve do Maksima Gorkog, treća do Bojanske, a četvrta do Grčića Milenka.

Osim proširenja kolovoza biće rekonstruisane vodovodne i kanalizacione cevi, električne i telekomunikacione instalacije, osvetljenje i trolejbuska mreža, najavio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: