"Najuticajnija žena Bliskog istoka u Srbiji"

Delegaciju poslovnih žena iz UAE na forumu preduzetnica u Beogradu predvodi Raža Al Gurg, po Forbsovoj listi jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

10:26

Foto: Thinkstock

Al Gurg vodi porodičnu kompaniju i otac je, pored šestoro braće, upravo njoj ukazao poverenje da bude na čelu borda.

Ona je, takođe, predsednica Saveta poslovnih žena iz Dubaija, a poseta preduzetnica iz Emirata Beogradu pripremana je dve godine, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović za TV Pink.

"Razgovaraćemo o mogućnostima ulaganja u Srbiju, one su zainteresovane za turizam, banjski turizam. Osim ulaganja u Srbiju biće tema i položaj žena, porodične vrednosti, briga o deci", rekla je Mihajlović.

Forum je, rekla je Mihajlović, realizovan zahvaljujući prijateljstvu premijera Aleksandra Vučića i šeika Bin Zajeda.

"One su bile pozvane u sve evropske metropole, ali su se opredelile za Srbiju. Mislim da su se opredelile zbog dobrih odnosa koji postoje izmedju Srbije i Emirata, i jesu baza ličnog prijateljstva premijera i šeika", zaključila je Mihajlović.

U Beogradu će se danas održati poslovni forum Srbija-Ujedini Arapski Emirati u okviru posete Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija.

Na forumu će govoriti potpredsednica vlade i ministarka gradjevinrsv, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik PKS Marko Čadež, ambasador UAE Juma Al Daheri, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednica Udruženja poslovnih žena u Srbiji Sanja Popović Pantić, kao i vodja delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raža al Gurg.

Forum organizuje PKS u saradnji sa ambsadom Srbije u UAE.

Predstavnice poslovne zajednice UAE zainteresovane su za uspostavljanje kontakta sa srpskim kompanijama posebno u oblasti nameštaja, tekstila, mode i umetnosti, hotelijersv, zdrastvenog i banjskog turizma, IT sektora , nekretnina, saopštila je PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: