Radnicima FAP-a od države ipak 200 EUR

Ministarstvo privrede saopštilo je da država u skladu sa zakonom radnicima FAP-a može da isplati otpremnine od 200 evra po godini radnog staža.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

16:17

Radnicima FAP-a od države ipak 200 EUR
Foto: Tanjug

To je saopštilo Ministarstvo posle sastanka sa rukovodstvom FAP-a.

Što se tiče zahteva radnika o isplati zaostalih zarada i većoj naknadi po godini staža za socijalni program, jasno je rečeno da Ministarstvo privrede nema zakonskih mogućnosti da ove zahteve ispuni, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svaki izuzetak bio bi grubo kršenje zakona i velika nepravda prema radnicima ostalih preduzeća koji su dobrovoljno otišli iz firmi uz socijalne programe.

Ministarstvo navodi da bilo koju nakandu za radnike, mimo one koju država isplaćuje u skladu sa propisima, preduzeće može radnicima isplatiti iz redovnog poslovanja i spostvenih izvora.

Ministarstvo je time demantovalo predsednika Štrajkačkog odbora FAP-a Miroslav Mršević, koji je za Tanjug u ponedeljak kazao da su Ministarstvo privrede i predstavnici radnika fabrike FAP postigli su dogovor o ključnim pitanjima, kao što su dobijanje 300 evra po godini radnog staža i isplati svih zaostalih plata.

Lokalna samouprava je, takođe, izrazila spremnost da pruži doprinos u rešavanju problema u ovom preduzeću, pa ukoliko opština Priboj pronađe interes i postigne dogovor sa FAP-om, postoji mogućnost da ova saradnja bude u funkciji rešenja pojedinih zahteva radnika, piše u saopštenju.

Razgovori sa rukovodstvom FAP-a i predstavnicimna lokalnih vlasti biće nastavljeni do konačnog i uspešnog rešenja statusa ovog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: