EIB se zanim za Koridor 10, dali 579 mil. EUR

Prethodne četiri godine bile su odlična prilika za rast partnerstva Srbije sa Evropskom investicionom bankom, ocenio je šef EIB za Zapadni Balkan Mateo Rivelini

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

13:56

EIB se zanim za Koridor 10, dali 579 mil. EUR
Foto: Beta/AP

Rivelini se u Vladi Srbije sastao sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović sa kojom je razgovarao o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje EIB i budućoj saradnji.

Šef odeljenja za Zapadni Balkan je istakao da je EIB zainteresovana za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji ali i za razvoj regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže gde je za Srbiju posebno značajan pravac Niš-Merdare-Priština.

Zvaničnik EIB se informisao i o toku radova na Koridoru 10 gde je ukupan zajam EIB-a 579 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je istakla da je za vreme prethodne vlade EIB bio pouzdan partner te da se nada da će se dobra saradnja nastaviti.

"Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom ali i otvoreni za sve nove projekte koje bismo mogli da započnemo zajedno“, poručila je Mihajlović.

Sa učešćem od 100 miliona evra EIB je partner i u Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dok je od projekata u razvoju železničke infrastrukture trenutno aktivan kredit u vrednosti od 80 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: