Domaće firme obnoviće 200 km puteva

Rehabilitaciju 200 kilometara puteva u Srbiji ove godine će raditi domaće firme, izjavila je ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2016.

12:27

Domaće firme obnoviće 200 km puteva
Foto: Tanjug

Ona je rekla da su osim auto-puteva, poput Koridora 10 koji će biti završen sledeće godine, važni i lokalni i regionalni putevi "u koje se nije ulagalo decenijama", saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Vlada Srbije se zadužila 400 miliona evra za rehabilitaciju ovih puteva... i očekujemo od svih izvođača da poštuju dinamiku i rokove", rekla je Zorana Mihajlović i najavila da će u narednih 10 dana kontrolisati radove na svim deonicama koje se rehabilituju u Srbiji.

Ona je tokom obilaska deonice Lazarevac-Aranđelovac, duge 18,7 kilometara a koja će uskoro biti završena rekla i da izvođači radova poštuju planiranu dinamiku, navodi se u saopštenju.

"Za realizaciju ovakvih projekat je važan i dogovor sa lokalnom samoupravom", rekla je Mihajlović dodavši da će na toj deonici, po zahtevu lokalne samouprave biti urađen i trotoar u dužini od 2,5 kilometara.

Ona je navela i da će time biti povećana bezbednost na tom putu a najavila je i da će rehabilitacija saobraćajnica biti nastavljena i sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: