Do fruškogorskog tunela kineskim kreditom?

Partneri iz Kine su spremni da pomognu, ali i da izvedu radove na izgradnji puta Novi Sad - Ruma, obilaznicu i put do tunela kroz Frušku goru.

Srbija

Izvor: B92, Dnevnik

Nedelja, 22.05.2016.

09:25

Do fruškogorskog tunela kineskim kreditom?
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Prema rečima, predsednika Društva za ekonomsko-trgovinsku saradnju i prijateljstvo Srbije s NR Kinom Brane Cvetinovića, rparneri iz Kine su razgovarali su i sa predstavnicima Grada Novog Sada o različitim oblicima saradnje.

Oni su, navodi se, spremni da obezbede povoljne uslove finansiranja (kredit na 20 godina, grejs period od pet godina i kamata od dva odsto), ali i da izvedu radove na izgradnji puta Novi Sad - Ruma, obilaznici oko Novog Sada s uključenjem na auto-put i tunela kroz Frušku goru.

Na 83. međunarodnom poljoprivednom sajmu u Novom Sadu nastupili su i privrednici iz Kine, koji su se predstavili u okviru izložbe "Premium brends from China“.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu posetilo je nekoliko delegacija iz NR Kine, kao i predstavnika ambasade ove zemlje u Srbiji. Među njima su bili i rukovodilac Ekonomsko-trgovinskog odeljenja Ambasade NR Kine u Srbiji Džu Lianci, predsednik svih sajmova u Kini Dži Jinghu, kao i direktor Sajma Ningbo u istoimenom desetomilionskom gradu, u kojem se sajmovi održavaju svih 365 dana godišnje i koji je od prošle godine grad pobratim Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: