"Tesla" dočekao našminkanu Er Srbiju - Hello NY

Prvi avion tipa “erbas” A330 avio-kompanije Er Srbija sleteo je na pistu Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2016.

17:04

Foto: Tanjug

Avion je svečano dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima.

A330 poleteo je danas pre podne iz Abu Dabija za Beograd. On će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka

Avion je kupljen na lizing od indijskog Džet ervejza (koji je takođe u vlasništvu Etihada).

Ima 254 mesta, a nadležni su ranije najavljivali da je reč o najvećem avionu u ovom delu Evrope.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka, posle skoro četvrt veka.

Karte su u prodaji od februara po cenama počev od 399 evra.

Tim letom su doputovali i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi, gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: