BG: Niče nadvožnjak, potpuna obustava saobraćaja

Radovi na izgradnji železničkog mosta, nadzvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, na šestom kilometru od Pančevačkog mosta, počeli su danas.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 06.05.2016.

14:20

BG: Niče nadvožnjak, potpuna obustava saobraćaja
Foto: Thinkstock

Radovi se odvijaju u okviru realizacije ruskog kredita, a na tom delu puta biće potpuno obustavljen drumski saobraćaj, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

U pitanju je druga faza radova, koja će trajati tri meseca, do 12. avgusta. Prva faza, koja je ujedno bila priprema gradilišta, odvijala se 16,17. i 18. aprila.

Pomenuti radovi podrazumevaju potpunu promenu metalne konstrukcije mosta, fundiranje šipova i saniranje nosećih stubova.

U avgustu, nakon završetka radova, prelazi se na treću fazu i izgradnju drugog nadvožnjaka, koji prelazi preko Pančevačkog puta, a čija će izgradnja trajati do 8. oktobra 2016.

Vrednost ovih radova je oko 4,5 miliona dolara.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa 1 osnovnog Ugovora iz Ruskog državnog kredita, koji se odnosi na rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne na pruzi Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - Državna granica sa Rumunijom.

Izvođač radova je ruska kompanija RŽD "Internešnl" sa podizvođačima.

Zbog navedenih radova na izgradnji nadvožnjaka u naredna tri meseca biće izmenjen režim saobraćaja javnog gradskog prevoza.

Prema informaciji GSP Beograd vozila sa linija 43, 95, 96, 101, 104, 105 i 106, u smeru ka Padinskoj skeli umesto rampom za isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninu saobraćaju: Pančevački most - privremena devijacija odmah nakon rampe za isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninu - rampa za uključenje na Pančevački most u kojoj se kreće tok vozila iz smera od Pančeva ka Beogradu - rampa za isključenje sa Pančevačkog puta na Zrenjaninskom putu - Zrenjaninski put i dalje redovnim trasama.

U suprotnom smeru vozila saobraćaju redovnim trasama.

Vozila sa linije 108, saobraćaju na redovnoj trasi, a privremeno je ukinuto stajalište "MZ Krnjača", u smeru ka Borči.

Vozila sa noćnih linija 96n i 101n saobraćaju kao dnevne linije u izmenjenom režimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: