Otvorena nova pošta, stiže i poštanska banka

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić izjavio je u Nišu da to javno preduzeće priprema otvaranje poštanske banke.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

17:02

Otvorena nova pošta, stiže i poštanska banka
Foto: Beta

"Broj poštanskih ispostava koji će se uskoro izjednačiti sa brojem ekspozitura svih poslovnih banaka u Srbiji daje nam novu obavezu da otvorimo poštansku banku", reka je Krobabić na otvaranju poštanske poslovnice u niškom naselju Delijski vis.

Krkobabić je naveo da će otvaranje banke biti "pravi iskorak Pošte Srbije"

"Platni promet i sve ono što je vezano za to biće u poštanskoj banci. Ona će nuditi građanima optimalnu cenu usluga, sigurnost, brzinu i kvalitet", kazao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, otvaranje poštanske banke omogućiće, između ostalog, da nadoknada od 45 dinara koju građani plaćaju prilikom uplata u pošti, bude niža.

On je najavio da će Pošta Srbije nastaviti da otvara poštanske poslovnice jer nastoji da bude prisutna u svakom većem mestu kako bi građani mogli da što lakše obave neke osnovne poslove, da prime penziju, ili plate račune.

Još jedna poslovnica Pošte Srbije u MZ Delijski Vis

U sprovođenju društveno-odgovorne akcije "52 pošte za 52 nedelje", Pošta Srbije otvorila je poštu za meštane i privrednike niškog prigradskog naselja Delijski Vis.

Poštansku poslovnicu u ul. Marina Držića 34a, svečano su pustili u rad Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula, koja je i inicirala otvaranje pošte, kako stanovnici Delijskog Visa ne bi više morali da putuju nekoliko kilometara do najbliže pošte.

"Ovo je pravi poklon za građane ovog dela Niša, jer sada imaju gde da završe osnovne stvari – da plate račun, podignu penziju, pošalju paket", istakao je, otvarajući poštu u Delijskom Visu, Milan Krkobabić.

"Dobra vest za građane Srbije je naša spremnost da napravimo novi iskorak u pravcu formiranja poslovne banke. Poštanska banka bi imala sve preduslove da funkcioniše na najbolji mogući način i bila bi namenjena isključivo stanovništvu. To je način da pomognemo građanima da u svakom momentu mogu da dobiju gotovinska sredstva primerena njihovim potrebama. Dakle, sigurnost, brzina, kvalitet i optimalna cena, usluga približena građanima", dodao je on.

"Ovu ispostavu pošte smo otvorili za izuzetno kratko vreme zahvaljujući efikasnosti ljudi iz Pošte Srbije. Sada smo zaokružili celinu – od nedavno imamo mini pijacu, rekonstruisali smo i opremili školu, otvorili poštu, a uskoro ćemo završiti i uređenje parka. Nakon otvaranja pošte, ovo naselje će zaživeti punim plućima", rekao je Boban Džunić i izrazio želju da pošte uskoro dobiju još i sela Gabrovac i Lalinac, što je prvi čovek Pošte Srbije spremno prihvatio kao jednu od narednih poslovnih aktivnosti.

Prvi korisnici usluga nove pošte bile su kompanije "CARGO E-BAY" i "Euroauto", potpisnici ugovora u promotivnoj akciji "Post-ekspres za 99 dinara", kojom Pošta Srbije izlazi u susret preduzetnicima i pospešuje privredni razvoj.

Grad Niš je ustupio prostor za rad nove pošte, pod krovom gde se nalaze još i mesna kancelarija i ambulanta, a poštanski majstori su ga uredili, opremili i informatički povezali po meri savremenih korisnika.

U novotvorenoj pošti korisnici će moći da računaju na sve poštanske usluge i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni, i to od ponedeljka do petka od 9 do 16 časova. Šaltersko mesto je umreženo u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije.

Poseban dar meštanima Delijskog Visa jeste besplatan internet kutak u ovoj pošti, gde će korisnici moći da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Koliko će nova pošta značiti stanovnicima Delijskog Visa pokazuju i stihovi kojima su članovi Književnog kluba "Vatra i život" OŠ "Branko Miljković" uveličali otvaranje pošte, a od kojih izdvajamo jedan: "Od danas penzije, paketi, uplate i pošta druga stižu kolima Pošte u naš kraj, za nas je to raj".

Pošta u Delijskom Visu je devetnaesta u akciji "52 pošte za 52 nedelje", koju Pošta Srbije predano sprovodi od početka godine gde god lokalne samouprave iskažu potrebu za otvaranjem poštanske ekspoziture. Oslanjajući se na sopstvene snage, Pošta Srbije na ovaj način širi svoju mrežu, ali i prezentuje društveno-odgovornu poslovnu praksu, nastojeći da doprinese boljoj infrastrukturi van glavnih urbanih centara, kako bi i manje sredine bile poželjna mesta za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: