Telenor širi 4G mrežu u Srbiji

Telenor će tokom ove godine investirati dodatnih 40 miliona evra u razvoj mreže, zbog čega će 50 odsto stanovnika dobiti pristup 4G internetu.

Srbija

Izvor: PR

Četvrtak, 05.05.2016.

15:13

Telenor širi 4G mrežu u Srbiji
Foto: Thinkstock

Već sada, nakon završetka radova koji su trajali šest meseci na celoj teritoriji Srbije, svi korisnici Telenor mreže imaju pristup brzom internetu gde god da postoji pokrivenost mobilnim signalom.

“Ove godine imaćemo najveću ukupnu investiciju u mrežu do sada, a ulaganje u razvoj interneta jedan je od primarnih ciljeva za Telenor. Korisnici usluga mobilne telefonije u Srbiji tehnološki su veoma napredni i brzo usvajaju sve novine na tržištu. Naša mreža je tu da predvidi i podrži visoka očekivanja korisnika, kao i sve veći protok podataka, koji je tokom 2015. porastao za čak 43 odsto", rekla je Ingeborg Ofsthus, direktorka Telenora u Srbiji.

Ove godine, Telenor proslavlja deset godina poslovanja u Srbiji, tokom kojih je uložio ukupno dve milijarde evra. Preko 445 miliona evra uloženo je u mrežnu infrastrukturu kako bi mobilne tehnologije, internet i napredni servisi bili dostupni svim građanima.

Telenor je i dalje najveći strani investitor u Srbiji, koji je u proteklih deset godina pokazao da veruje u potencijal srpskog tržišta, kao i da je posvećen razvoju tržišta i društva.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima 208 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa ulaganjem od dve milijarde evra tokom deset godina poslovanja. Sa više od tri ; miliona ; korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 120 prodavnica u 84 grada, oko 1.000 zaposlenih i pokriva celokupno stanovništvo Srbije brzim mobilnim Internetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: