BG aerodrom zaradio 4 mil. EUR

Aerodrom “Nikola Tesla” u prva tri meseca ove godine ostvario je dok neto dobit od 497,2 miliona dinara, što je četiri miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

10:43

BG aerodrom zaradio 4 mil. EUR
Foto: Tanjug

Ukupni prihodi ostvareni u tom period iznose 1,82 milijardi dinara, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

Bruto dobit u ovom periodu iznosi 575,19 miliona dinara.

Najveći rast ostvaren je u prihodima od kargo usluga, zakupa poslovnog prostora, naplate putničkog servisa i od ostalih usluga.

Ukupni rashodi su 20 odsto niži u odnosu na isti period 2015. godine, što je, kako je ocenjeno, u skladu sa opredeljenjem rukovodstva da posluje racionalno i štedljivo, sa što manjim troškovima i bez kreditnog zaduživanja.

"Ukoliko bi se isključio jednokratan efekat uplate Uprave za javni dug Republike Srbije u prvom kvartalu 2015. godine, neto dobit u prvom kvartalu 2016. godine bila bi 2,16 puta veća od neto dobiti u istom periodu prethodne godine", navodi Aerodrom Nikola Tesla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: