"Nismo izvezli ulje u UAE, ne znamo otkud ovde"

Kompanija Viktorija oil ne izvozi i nikada nije izvozila ulje u Ujedinjene Arapske Emirate ili Irak, saopštila je ta šidska kompanija.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 05.05.2016.

08:26

Foto: Thinkstock

Saopštenje je usledilo kao odgovor na objavljivanje tekstova i fotografija u srpskim medijima i na društvenim mrežama, na kojima su etikete suncokretovog ulja, na kojima je navedeno da je uvezeno iz UAE, a proizvedeno u Srbiji.

Viktorija oil je u avgustu 2015. u okviru programa "Private label" - proizvodnja za druge trgovačke marke, proizvela i prodala ulje pod markom "Zito" kompaniji Agro Genesis doo.

Viktorija oil, kako je navedeno, nema saznanja o daljem postupanju sa tim uljem i poziva nadležne organe da utvrde o kom ulju je reč i na koji način se njime dalje trgovalo.

Imajući u vidu da je reč o domaćoj trgovini obračunat je i plaćen PDV, navodi se u saopštenju.

Uljara Viktorija oil podsetila je da je tehnološki najsavremenija fabrika za preradu uljarica na Balkanu i da su obimne investicije rezultirale proizvodnjom suncokretovog ulja najvišeg kvaliteta prema relevantnim nacionalnim i medjunarodnim standardima: ISO 9001, ISO 14001, HAČP, OHSAS, IFS Food, GMP+, ISČ, Halal, Kosher.

Prepoznatljiv potrošački brend te kompanije je Iskon, jestivo suncokretovo ulje koje se izvozi u Slovačku, Češku, Grčku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Sloveniju, navodi se u saopštenju.

Večernje novosti su objavile da je suncokretovo ulje sa arapskim natpisom na etiketi, koje se ovih dana pojavilo u pojedinim beogradskim prodavnicama, proizvedeno u Srbiji, ali je trebalo da se nađe na trpezi iračkih građana.

Kompanija "Mulk holding" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dobila je posao na tenderu iračkog ministarstva trgovine. Za nabavku čak 30.000 tona suncokretovog ulja našli su dobavljača u Srbiji, ali ovo preduzeće nije uspelo da dostavi obećani kontingent i ugovor sa Iračanima je raskinut. Isporučeni zejtin, oko 400 tona, vraćen je u postojbinu, navode Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: