Investitori iz UAE pitaju: Šta se radi po Srbiji?

Srbija ima potencijala za ulaganje u infrastrukturu i taj sektor je interesantan investitorima iz UAE.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.05.2016.

15:13

Investitori iz UAE pitaju: Šta se radi po Srbiji?
(Foto: Thinkstock.com)

To je ocenjeno na sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije Abu Dabi Investment Autoriti (ADIA).

Njima su u Vladi Srbije predstavljeni aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva, a zainteresovani su i za izgradnju logističkih centara koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja države te investicije u građevinarstvu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prioritet Srbije je da se regionalna putna mreža čiji svi glavni pravci prolaze kroz Srbiju poveže sa evropskom putnom mrežom, poručeno je zainteresovanim investitorima u vladi.

Oni su upoznati sa infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu i spremnim projektima u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o svim tekućim projektima, partnerima i izvorima finansiranja kao i svemu onome što je deo poslovnog ambijenta u Srbiji i važno je za ulagače.

To su načini i brzina dobijanja građevinske dozvole, zakonodavna regulativa, procedure tendera i slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: