Preduzeća da budu u pripravnosti zbog poplava

Ministarka Zorana Mihajlović pozvala je nadležna javna preduzeća i agencije da zbog najave obilnih padavina budu spremna da reaguju u slučaju poplava.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.05.2016.

11:40

Preduzeća da budu u pripravnosti zbog poplava
Foto: Tanjug

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlovićeva je pozvala nadležne iz tog resora da preduzmu sve plansko-preventivne mere kako bi reagovali u skladu sa razvojem situacije, jer velika količna padavina može oštetiti saobraćajnu infrastrukturu i objekte u izgradnji.

"U resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su javno preduzeće 'Putevi Srbije', 'Koridori Srbije', železnička preduzeća 'Infrastruktura ;železnica ;Srbije', 'Srbija kargo' i 'Srbija voz', ;Direkcija za železnice, Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve, Agencija za bezbednost saobraćaja", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da u red tih preduzeća spadaju i Aerodrom "Nikola Tesla", kompanije "Er Srbija" i "JAT Tehnika", ;Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA, lučke kapetanije, Agencija za upravljanje lukama, Direkcija za vodne puteve, Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Uprava za transport opasnog tereta i Građevinska direkcija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: