U 2015. na radu stradala 24 radnika

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je izjavio da su u Srbiji prošle godine od povreda na radu stradala 24 radnika.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.04.2016.

19:25

U 2015. na radu stradala 24 radnika
Foto: Freeimages.com

Vulin je istakao da je najvažniji zadatak poslodavaca, nadležnih službi i zaposlenih da ove i narednih godine niko ne strada dok obavlja svoj posao.

"Svaka nesreća na radu je mogla da bude sprečena i izbegnuta. Ove i narednih godina mora da se sve učini da takvih nesreća i povreda na radu više ne bude", rekao je Vulin u Ateljeu 212 gde je obeležen Dan bezbednosti i zdravlja na radu i uručene nagrade poslodavcima koji su najviše učinili da zaštite radnike.

On je istakao da Ministarstvo rada ima tri cilja - da smanji nezaposlenost, broj povreda na radu i rad na crno, čime se obezbedjuje bolja zaštita zaposlenih.

Kako je naveo, od ukupnog broja povreda na radu trećina je u neregistrovanim poslovima.

Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Vujović je rekao da u 2015. godini više od 1.000 radnika teže povredjeno, a lakše povredjeno oko 7.000.

"Bezbednost radnika najviše zavisi od poslodavaca, a inspekcija treba da redovno kontroliše da li se poštuju propisi i međunarodne konvencije", ukazao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: