Kraj haosa - hosteli samo ako stanari odobre

Hosteli u stambenim zgradama u prestonici će ubuduće moći da se otvaraju samo uz pisanu saglasnost Skupštine stanara, odlučili su odbornici gradskog parlamenta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

17:21

Kraj haosa - hosteli samo ako stanari odobre
(Foto: Thinkstock.com)

To je predviđeno Odlukom o nekategorizovim smeštajima u stambenim zgradama, koji se odnosi na hostele, apartmane i sobe za izdavanje.

Kako je ranije izjavio gradski menadžer Goran Vesić, do sada je u gradu uglavnom vladao haos u toj oblasti, te su se hosteli uglavnom otvarali u stambenim zgradama "kako je ko hteo, bez određenih pravila".

Odluka definiše koje uslove mora da ispunjava hostel kako bi bio otvoren u stambenoj zgradi, kao i ugovor sa Skupštinom stanara kojim će se definisati sva prava i obaveze, te će na taj način stanari davati saglasnost da neko otvori hostel u njihovoj zgradi.

Odlukom je definisano i šta sve treba da sadrže hosteli, kao i da oni koji izdaju smeštaj u stambenim zgradama, a nisu registrovani za takvu vrstu smeštaja, više neće moći da se reklamiraju na sajtovima za oglašavanje.

Hosteli koji već postoje u stambenim zgradama, imaju rok do 31. decembra ove godine da obezbede saglasnost Skupštine stanara.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i informaciju o potrebi zaduživanja JKP "Beogradske elektrane" uzimanjem kredita kod Nemačke investicione banke zbog realizacije investicija u vezi sa izgradnjom kogenerativnog postrojenja na toplani "Voždovac" i rekonstrukciju magistralnog toplovoda preko mosta "Gazela".

Šef odbornika DS Balša Božović kritikovao je zaduživanje od, kako tvrdi, 9,6 miliona evra zbog sprovođenja grejanja do Savskog amfiteatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: