Grad odlučio: Obustavljena privatizacija PKB

Drugi krug privazacije PKB-a neće biti sproveden, jer su odbornici Skupštine grada usvojili odluku kojom prestaje da važi prethodna o modelu privatizacije PKB-a

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

16:04

Grad odlučio: Obustavljena privatizacija PKB
(Foto: Thinkstock.com)

Prva odluka je na Skupštini grada krajem 2014. godine usvojena i njome je prihvaćen postupak privatizacije PKB-a, kroz model prodaje dela imovine kroz javno nadmetanje i prikupljanje ponuda.

Usledio je i javni poziv za prodaju dela imovine tog kombinata, objavljen 31. decembra prošle godine. Početna cena za prodaju dela imovine koja se odnosi na nepokretnosti, opremu i udele u zavisnim društvima iznosila je 51 odsto od procenjene vrednosti.

Na taj tender se niko nije javio, pa je pokušaj privatizacije PKB-a bio neuspešan.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, po zakonu, Ministarstvo privrede upućuje zahtev PKB-u za novi popis i procenu tržisne vrednosti celokupne imovine i obaveza i kapitala sa stanjem na dan 31. decembar poslednje poslovne godine, ukoliko je od popisa i procene proteklo 12 meseci.

"Imajući u vidu da je od popisa i procene imovine i obaveza i kapitala PKB proteklo 12 mesec, prestaje da važi odluka o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije PKB-a", stoji u obrazloženju odluke.

Odbornik DS Zoran Alimpić rekao je da u danas usvojenoj odluci, ne piše šta će sada biti sa tim kombinatom i dodao da se boji da je cilj likvidacija PKB.

"Likvidacija PKB bi bila loša, nemojte da ispadne da je ovo uvod u likvidacuju", rekao je Alimpić i naveo da bi sada bilo logično da PKB koji je održiv i proizvodi nastavi da radi kao preduzeće u vlasništvu grada, da se u njega ulaže i unapređuje dok ne postigne bolju tržišnu cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: