"Umesto u Kini i Makedoniji - Nemci u Srbiji" FOTO

Kompanija IGB Automotive, koja proizvodi grejače za automobile, počela je u Inđiji izgradnju novog pogona u koji će investirati 4,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 27.04.2016.

11:01

Foto: Tanjug

Plan je da u novom pogonu bude zaposleno 500 radnika.

Pogon će biti sagrađen do kraja septembra ove godine, pored postojeće fabrike IGB Automotive.

Ta kompanija u Inđiji posluje od 2007. godine i sada zapošljava oko 1.500 radnika, a njen osnivač je nemačka kompanija I.G.Bauerhin GmbH.
Foto: Tanjug
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, rekao je da je zadovoljan zbog toga što je nemačka kompanija odlučila da proizvodnju širi u Srbiji, zemlji koja je "stabilna i ima dobre radnike".

On je podsetio da je Vlada Srbije davala subvencije za nemačku investiciju, što se pokazalo kao dobra odluka.

"Srećni smo što su iz nemačke kompanije, umesto da šire proizvodnju u Kini i Makedoniji, odlučili da to urade u Srbiji", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je rekao da je Srbija postala poznata po proizvodnji automobila i delova za njih, ali da pruža dobre uslove i za druge proizvodne sektore.

Nemačke kompanije su u Srbiji investirale 1,8 milijardi evra i zapošljavaju oko 30.000 radnika, rekao je Ditman.
Foto: Tanjug
Ditman je kazao da je Vlada Srbije napredovala u ekonomskim reformama i da očekuje da će tako nastaviti i nova vlada, u čemu će je Nemačka podržavati.

On je rekao da će Srbija imati podršku Nemačke u nastojanju da u prvoj polovini ove godine budu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24.
Foto: Tanjug
Nemačka kompanija I.G.Bauerhin GmbH ima proizvodne jedinice u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji, od kojih je ona u Srbiji najveća.

To je jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji. Zapošljava više od 1.500 radnika i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje. Više od 90 odsto zaposlenih čine žene. Fabrika predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: