Most na Adi: Pristupnice i tramvaji dogodine

Radovi na izgradnji severnih pristupnih saobraćajnica Mosta na Adi počeli su danas i trajaće oko godinu dana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.04.2016.

10:13

Most na Adi: Pristupnice i tramvaji dogodine
(Foto: Thinkstock.com)

Tada bi bi, prema najavama nadležnih, most na Adi trebalo da bude spojen sa Tošinim Bunarom, a tramvajski saobraćaj preko tog mosta bude pušten u rad.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao radove, istakao je da je njihova vrednost 13,5 miliona evra, a da se finansiraju iz već postojećeg kredita Evropske investicione banke.

Kako je rekao izgradnja pristupnih saobraćajnica nije mogla da počne do sada, jer je na trasi puta živelo 50 romskih porodica, čije je stambeno pitanje, kako je dodao, rešeno igradnjom stanova u Jabučkom Ritu u poslednje dve godine.

"Za godinu dana, kada spojimo most na Adi sa Tošinim bunarom rešićemo saobraćajni problem u ovom delu grada, imaćemo bolju i efikasniju vezu starog i Novog Beograda", rekao je Mali i podsetio da su u toku radovi na proširenju Tošinog bunara koji će biti završeni za oko mesec dana.

Mali je najavio da će za godinu dana biti pušten tramvajski saobraćaj na mostu na Adi, čime će se stvoriti uslovi za početak radova na obnovi i proširenju starog tramvajskog mosta.

Radovi na proširenju starog tramvajskog mosta trebali bi da počnu sredinom ili krajem sledeće godine, dodao je Mali.

"Vidimo se ovde za godinu dana, kada spojimo most sa Tošinim bunarom i pustimo tramvaje", rekao je Mali.

Upitan da li će i nakon izbora biti nastavljeno polaganje kamena temeljaca i obnavljanje saobraćajnica, Mali je rekao da će radova biti jer je plan za 2016. godinu "agresivan" i nema veze sa izborima.

Kako je rekao za prošlu godinu bilo je malo projekata koje je ostavila prethodna gradska vlast, dok Direkcija za građevinsko zemljište radi na više od 30 projekata.

"Ovo nema veze sa izborima, ovo je slika koju ćete viđati narednih meseci i godina, jer intenzivno radimo na infrastruktuirnim projektima", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: