Rajaner napokon sleće u Srbiju, kreće iz Niša

Najveća svetska lou-kost aviokompanija Rajaner počeće u novembru da leti i za Srbiju, kaže ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.04.2016.

11:01

Rajaner napokon sleće u Srbiju, kreće iz Niša
Foto: Getty images

Mihajlović je gostujući na TV Pink rekla da će danas u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma Konstantin Veliki i "Rajanera" koji će, za početak, dva ili tri puta nedeljno imati letove iz Berlina za Niš.

"“Ovo je jako dobra vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali je ovo i jako dobra vest za Niš i za jug Srbije koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti 'Rajaner'"”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se pretodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju Aerodorma u Nišu te da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrome neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je poručila i da je sve spremno za direktne letove do Amerike te da se prvi let Beograd-Njujork očekuje 23. juna.

"Jedina smo država u regionu koja ima direktan let do Amerike. To je velika stvar za Srbiju. Svi iz regiona će se slivati na naš aerodrom Nikola Tesla u koji se ulaže 20 miliona evra u proširenje kapaciteta. Izabrali smo privatizacionog savetnika koji će nam omgućiti da podignemo aerodrome na viši nivo"”, rekla je Mihajlović i dodala da Nikola Tesla već ima pet miliona putnika što je najveći trend rasta u regionu.

Mihajlović je istakla i da je u poslednjih nedelju dana gradovima Srbije obezbeđeno oko 20 miliona evra pa je Kruševac, uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva dobio od nemačke KfW banke 15 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, Kruševac i Vranje će dobiti bespovratno milion evra pomoći za uređivanje oblasti komunalnog otpada i deoponije dok je Ministarstvo obezbedilo i 3,2 miliona evra za prvu fazu izgradnje fabrike vode u Užicu.

Upitana kada se može očekivati završetak Koridora 10 Mihajlović je odgovorila da je građevinska sezona u toku, da radovi idu po planu i da se do kraja godine može očekivati završetak deonice Srpska kuća-Levosoje koju grade domaći putari, a da sledeće godine očekuje završetak deonice kroz Grdeličku klisuru čime će ovaj pravac biti kompletiran.

"Ne dozvoljavamo da se kasni, rokovi moraju da se poštuju”", zaključila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: