Još jedna žičara u BG - spajaju Ušće i Kalemegdan

Goran Vesić najavio još jedan atraktivan projekat u saradnji s republičkom vladom: Pre gondole, biće urađen most od Beton hale do šetališta na tvrđavi.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 19.04.2016.

08:18

Još jedna žičara u BG - spajaju Ušće i Kalemegdan
(Foto: Thinkstock.com)

Sugrađani s Novog Beograda imaće priliku da "skoknu" do prestoničke tvrđave - žičarom.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da grad ima u planu, da uz pomoć Vlade Srbije, na ovaj način spoji Ušće i Kalemegdan. Do tada, nadležni će, prema usvojenom projektu, Kalemegdan povezati s Beton halom i to jedinstvenim mostom čija je izgradnja predviđena ove godine.

Gradski čelnici veruju da prevoz "na visini" preko Save može da privuče i strance.

"To može da bude atrakcija koja će povećati broj turista.Kalemegdan je važan i ubuduće ćemo više raditi na uređenju svih njegovih delova, poput paviljona Cvijeta Zuzorić koji je u veoma lošem stanju, da bi bio ono što treba, ponos Beograda", rekao je Vesić.

Nadležni još nisu precizirali period kada će ova zamisao biti pretočena u delo, ali je najavljena gradnja mosta na Kalemegdanu ove godine. Ova građevina protezaće se sa visokih zidina do reke odnosno Beton hale. Ovaj istorijski deo prestonice dobiće i uređene pešačke staze. U toku su radovi na njihovom saniranju u parku Mali Kalemegdan.

"U narednom periodu nas očekuje još niz projekata kao što je uređenje malog stepeništa kod francuske ambasade, velikog stepeništa kod Aleje heroja, kao i Sahat kapija", rekao je Petar Andrijašević, direktor "Beogradske tvrđave", prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: