Akcionari Agrobanke: Agrobanka pod tepihom partija

Akcionari Agrobanke kažu da su sve političke partije na neki način umešane u propast srpskih banaka i Agrobanke.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2016.

08:10

Akcionari Agrobanke: Agrobanka pod tepihom partija
(Foto: Thinkstock.com)

Akcionari porčučuju da će nastaviti borbu obaveštavanjem domaće i inostrane javnosti do konačnog i obeštećenja i povrata imovine od strane Republike Srbije.

Oni kažu da su se više puta obraćali i tražili mišljenje političkih partija i njihovih lidera o aferi Agrobanka i stav povodom obeštećenja opljačkanih akcionara. Međutim, odgovor nisu dobli i nakon dve godine od prvog obraćanja, odgovora, kažu takođe nema ni od Vlade Srbije kojoj su se u poslednje četiri godine više puta obraćali.

“Dok je na prethodnim izborima afera Agrobanka i borba protiv državno-političko-tajkunskog kriminala bila na prvom mestu, sve je u međuvremnu zaboravljeno i pljačka banaka je je služila samo za prepucavanje poslaničkih grupa na skupštinskim sednicama u cilju zabave širokih narodnih masa.

Sada je već očigledno je da sve političke partije na neki način umešane u propast srpskih banaka i Agrobanke i da je najlakše aferu "zaboraviti"”.

Akcionari navode u saopštenju da su za razliku od domaćih, odgovore dobijali od velikog broja svetskih zvaničnika.

“Poslednji odgovor smo dobili 15.04.2016 godine od Evropske komisije gde se kaže da Evropska komisija pridaje veliki značaj vladavini prava, reformi pravosuđa i borbi protiv korupcije koji imaju uticaja na građane, preduzeća i investicije u Srbiji te da komisija postavlja ova pitanja u dijalogu sa Srbijom i razmatra ih u kontekstu pristupnih pregovora”, navode Akcionari Agrobanke u zajedničkom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: