"Rizik da budeš svoj - ja nisam imala dar"

NBS je jedna od vodećih u zemlji po socijalno odgovornom poslovanju - 55,5 odsto zaposlenih u toj instituciji čine žene, kaže guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.04.2016.

18:13

Foto: Tanjug

Ona je istakla i da je 57 odsto žena na rukovodećim funkcijama.

Ona je, na regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu, navela da će NBS učiniti sve kako bi obezbedila stabilne uslove i smanjila na najmanju moguću meru rizike koje preuzimaju preduzetnice kada otpočinju posao.

"Rizik da budeš svoj, da se upustiš u vode neizvesnosti finansiranja, proizvodnje, plasiranja, naplate, sticanja prijatelja, poslovnog okruženja - to je rizik za koji ja nisam imala dar", rekla je Tabaković.

"NBS i ja kao guverner moramo da vam pomognemo da smanjite na najmanju moguću meru te rizike, tako što ćemo vam stvoriti stabilne uslove poslovanja u kojima nećete imati strah da će se cena promeniti preko noći neočekivano, da će vam kursne razlike izazvati gubitak, da će vam plata ili ulaganje biti obezvređeni", izjavila je ona.

Tabaković je istakla da NBS, na čijem je čelu već četiri godine, radi upravo na tome da na ovaj način pomogne preduzetništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: