Mihajlović: 27 km i nijedan radnik - slede otkazi

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović ponovo je upozorila izvođače na obnovi puteva da će biti raskinuti ugovori s firmama čijih radnika nema na terenu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.04.2016.

14:25

Mihajlović: 27 km i nijedan radnik - slede otkazi
Foto: Tanjug

"Kada sam dolazila danas u Užice preko Rudnika, na deonici od 27 kilometara nismo zatekli nijednog radnika i to je drugi put da prolazim tim putem i da ne vidim radnike. Izvođač je Srbija auto-put i moj poziv je da pod hitno pošalju svoje radnike i počnu da rade", rekla je Mihajlovićeva Tanjugu.

Kako kaže, nije potrebno da izvođač radova objašnjava da "nešto treba da se suši i slično", s obzirom na to da ju je i v.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak uverio da su radnici morali da budu na terenu.

Mihajlovićeva je rekla da će u narednih sedam dana ekipe ministarstva obići sve deonice na kojima se obnavlja putna mreža u programu koji finansiraju Svetska banka, Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i država Srbija sa ukupno 400 miliona evra za obnovu oko 1.100 km puteva širom zemlje.

"Imenovaćemo svakog izvođača koji ne radi svoj posao i budite sigurni da će već u naredne dve nedelje biti raskinuti ugovori ukoliko ne počnu da rade. Niko nema prava nijedan dan, niti sat da ne bude na terenu, jer je vlada dala garancije za taj novac", navela je Mihajlović.eva

Dodala je da će u putnu mrežu u Zlatiborskom okrugu biti uloženo milijardu i po dinara i da će samo na teritoriji Užica biti uloženo u 46 kilometara 400 miliona dinara.

Najavila je i da će u junu biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Užicu, da je završena projektno-tehnička dokumentacija i da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova za prvu fazu tog projekta, kao i da je vrednost prve faze 3,2 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: