Vučić: Kinezi prave čudo u našoj Srbiji/ FOTO

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da kompanija Mei Ta, za čiju izgradnju je danas položen kamet temeljac u Bariču, znači budućnost za 1.400 porodica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 02.04.2016.

12:26

Vučić: Kinezi prave čudo u našoj Srbiji/ FOTO
Foto: Tanjug

One će od tog posla moći pristojno da žive, rekao je on i dodao da je to velika stvar za Srbiju, jer će se kod nas proizvoditi kompresori kojima ova kineska kompanija snabdeva trećinu sveta.

Vučić je, obraćajući se prisutnima u Bariču, rekao da je ovo veliki dan ne samo za Barič i Obrenovac, već za celu Srbiju.
Foto: Tanjug
"Inače, 2005. godine je poslednja ovakva investicija došla u Beograd, a reč je o firmi Ball Packaging u Zemunu. Ali, i ta fabrika je 10 do 20 puta manje vrednosti i obima od ove", rekao je Vučić i dodao da Mei Ta namerava da zaposli 1.400 radnika.
Foto: Tanjug
"Uveren sam da će svih 1.400 porodica od toga moći lepo da žive", rekao je on dodao da Mei Ta snabdeva trećinu sveta kompresorima za autoindustriju, a izvođači u Srbiji počinju da rade od utorka.
Foto: Tanjug
"Videćete to čudo industrije, a ono će se proizvoditi ovde u livnici. Dakle, delovi za najbolje svetske automobile će se proizvoditi u našoj Srbiji", rekao je Vučić i dodao da vlada pomaže i tako što u ovaj projekat ulaže 22,7 miliona evra.
Foto: Tanjug
Premijer je priznao da su pregovori bili veoma teški, kako je rekao, "bili su teški kao crna zemlja", ali je ta kompanija ipak došla u Barič.
Foto: Tanjug
Vučić je rekao i da će ta kompanija primiti na stručnu praksu mlade iz Bariča, koji će nakon školovanja moći da računaju da će u ovoj fabrici moći da se zaposle.
Foto: Tanjug
"Pitao sam te mlade da li su zadovoljni i jesu. I roditelji su im zadovoljni, jer i oni imaju sigurnost i veru za opstanak svoje dece u budućnosti", rekao je Vučić ističući da smo se svi, koliko juče bavili temama iz prošlosti, a danas se bavimo temama budućnosti.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, u ovoj fabrici će biti posla za sve koji žele da rade i koji ispune njihove standarde, i to ne samo iz Obrenovca, već i iz Uba, Surčina...
Foto: Tanjug
On je još dodao da će za godinu dana u blizini, na 200-300 metara odatle, proći autoput u sklopu Koridora 11 i da će u predstojećem periodu biti završena obilaznica. "Siguran sam da će ova kompanija zato da proširi kapacitete, a onda će nam ostati mesta u ovoj industrijskoj zoni da dovodimo i druge investicije. Borićemo se da dođu ovde i da ostanu mnogo godina", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: