Poslednje upozorenje: Gradite ili raskidamo ugovor

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović zatražila je na sastanku sa čelnicima Puteva Srbije da se izda upozorenje izvođačima da su dužni da poštuju rokove.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.03.2016.

17:06

Poslednje upozorenje: Gradite ili raskidamo ugovor
Foto: Tanjug

Reč je o ugovorenim rokovima u realizaciji projekta obnove puteva i unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

"Izvođači i projektantske kuće angažovane na Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dužni su da poštuju ugovorene rokove. Sa onima koji nisu u stanju da poštuju ugovorenu dinamiku, ugovori će biti raskinuti", poručila je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, u novoj građevinskoj sezoni svi zajedno, od ministarstva, preko Puteva Srbije do svih izvođača i projektanata, moraju da se potrude da se i u novoj građevinskoj sezoni ponove dobri rezultati iz 2015. godine, kad je izgrađeno više od 100 kilometara auto-puteva i obnovljeno oko 120 kilometara ostalih puteva.

Rok za rehabilitaciju 10 do sada ugovorenih deonica, ukupne dužine 192 kilometra, ističe 30. juna, a vrednost poslova na projektovanju i rehabilitaciji iznosi oko 68 miliona evra, saopštilo je ministarstvo.

Plan Puteva Srbije je da u toku 2016. godine bude završeno projektovanje na još 11 deonica ukupne dužine 260,4 kilometara.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: