"2,8 mlrd RSD da se podstakne privatni biznis"

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je da je NSZ u cilju podsticanja preduzetništva obezbedila 2,8 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.03.2016.

18:32

Foto: Thinkstock

Ovaj novac namenjen je za razne programe zapošljavanja, a svi javni pozivi u ovoj službi su otvoreni i namenjeni privatom sektoru.

"Ideja je da ove godine počne dinamičan proces podsticaja preduzetništva i promocije potrebe da se što veći broj ljudi svojim inicijativama i svojim poslovnim idejama uključi u sopstvene biznise", rekao je Martinović.

On je naglasio da je od 2,8 milijarde dinara, 550 miliona opredeljeno za osobe sa invaliditetom.

Martinović je podsetio da je Vlada Srbije u okviru Godine preduzetništva obezbedila 16 milijardi dinara za podsticaj privatnog preduzeništva od čega su 4,4 milijarde bespovratna sredstva.

Direktor NSZ je pozvao poslodavce, ali i nezaposlene koji se nalaze na evidenciji te službe da budu aktivni i da se pravovremeno informišu o brojnim mogućnostima korišćenja podsticaja.

"Na taj način bi se povećao broj zaposlenih, a podigao bi se nivo i stepen nacionalne ekonomije", objasnio je Martinović.

On je naveo da Godina preduzetništva nije samo naziv koji će se koristiti u kampanji već je vlada donela niz mera, programa i planova za razvoj i podsticaj preduzetništva".

Martinović je dodao da je prošlo vreme kada su mladi nakon završetka školovanja čekali da se zaposle u neku javnu službu i tu dočekaju penziiju.

Martinović je izjavio da je razvoj privatnih preduzeća prioritet kao i promena načina mišljenja i svesti kod onih koji traže posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: